Nord-Italia på tre minutter

Nord-Italia omfatter de åtte regionene Liguria, Piemonte, Valle d`Aosta, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia og Veneto og Emilia Romagna.

Nord-Italia byr på alt fra fantastiske alper, historiske byer, himmelske vindistrikter og vakre badesteder. Det er fortsatt en uoppdaget landsdel for mange nordmenn, og trolig skyldes dette at det frem til for få år siden var få eller ingen direkteflyvninger til denne delen av landet. For Nord-Italia er absolutt verdt et besøk, og er den delen av landet mange italienere selv er mest stolt av.

Landskapet er mer frodig i nord enn i Sør-Italia, og økonomien langt bedre. Her finnes vakre og historiske byer som opera-byen Verona. Dette er ikke bare byen der Shakespeares Romeo & Julie utspiller seg; her kan du fra slutten av juni oppleve spektakulære operaeventyr under åpen stjernehimmel.

Storbyen Milano er sentrum for mote, shopping, luksus og flott arkitektur. Nordøst ligger den vakre Gardasjøen, og i dette området er det muligheter for mange spennende naturopplevelser. Kulturbyen Venezia er absolutt verdt et besøk, med sine smale kanaler, vakre arkitektur og hundrevis av broer. De italienske alpene i Valle d`Aosta er noen av Europas fineste alpindestinasjoner med massive fjell og eventyrlandskap.

Langs kysten i vest og øst finnes mange fine ferie- og badebyer, og de fem vakre landsbyene Cinque Terre, som ligger som perler på en snor langs kysten mellom Genova og La Spezia, er et svært populært reisemål.

Matkultur i nord-Italia er noe tyngre enn i sør, og melkeprodukter preger kokekunsten. Ost, fløte og smør gjør maten tyngre og rundere i smaken.

Vanligvis er nord-italienerne litt mer reserverte enn sine venner i sør, men de er som italienere flest: Hyggelige, høflige og engasjerte.