Midt-Italia på tre minutter

Midt-Italia består av regionene Toscana, Umbria, Lazio, Marche, og Abruzzo.

Sentrum av Italia er kanskje den delen av landet som er mest populært å reise til for oss nordmenn. Ikke så rart, for vakkert landskap, utsøkt mat, fantastisk vin, spennende byer og flotte strender er ofte det man vil oppleve i ferien!

I Lazio ligger Roma, Italias hovedstad. Byen er av mange regnet som kjærlighetens by, og hit kommer millioner av turister hvert år. Roma er et eldorado av kunst, kultur og arkitektoniske mesterverk, og også et mekka for shopping og gode matopplevelser.

Nord for Lazio ligger Toscana, kjent for sitt maleriske landskap, sypresser, vinranker og spennende middelalderbyer. Her kan man oppleve populære byer som Firenze og Pisa, men det finnes også mange skjulte skatter. Langs hele kysten av Toscana finnes det flotte strender og hyggelige badebyer.

Like vakkert som Toscana er Umbria. Her er det færre turister og prisnivået er et litt lavere. Regionen minner mye om Toscana, og også her finner man middelalderbyer som klorer seg fast i åssidene, og særlig Todi og Orvieto kan by på stor arkitektur og historiske severdigheter.

Østkysten med regionene Marche og Abruzzo er nokså uoppdaget for oss nordmenn, men særlig Conero-halvøya er verdt et besøk. Dette er regnet som et av de mest naturskjønne kystlandskapene i hele Italia. På vestkysten ligger badebyene som perler på en snor, og særlig Terracina og Sperlonga er vakre byer. Hit reiser gjerne innbyggerne i Roma, når de vil bade, slappe av og nyte solen.