Shopping-mekka i Toscana

Italienske designere er i verdenseliten og kan skilte med merker som Gucci, Prada, Armani, Valentino og mange mange flere. Neste gang du er i Italia kan du besøke en av de mange outletene og få gode rabatter hos din favorittdesigner.

Her får du en guide over hvor du bør legge inn et shoppe-stopp i ferien.

87818724_outlet 3

OUTLETS

The Mall

The Mall er den mest kjente outleten i Toscana. Den ligger en drøy halvtime fra Firenze. Her kan du boltre deg i italienske merker som Gucci, Ferragamo, Cavalli, Armani og Valentino, samtidig som også de internasjonele merkene som bl.a. Burberry, Stella McCartney og Yves Saint Laurent er representert.

http://www.themall.it/

Adresse: Via 8 Europa, Leccio (ca 30 min sydøst fra Firenze)
Åpningstider: Mandag til søndag fra kl 10:00 til 19:00.

 

Barberino Designer Outlet

Barberino Designer Outlet ligger ca 30 minutter nord for Firenze. Her finner du over 100 butikker med de beste merkene. Du kan handle alt fra klær og kosmetikk til elektriske apparater og sjokolade. De mest kjente merkene er Prada, D&G, Lacoste, Furla, Polo, Ralph Lauren, Puma og Calvin Klein.

Her er det noe for en hver smak, og nesten umulig å gå ut tomhendt!

http://www.mcarthurglen.com/it/barberino-designer-outlet/it/

Adresse: Via Meucci snc, Barberino di Mugello (ca 30 min nord for Firenze)
Åpningstider: Tirsdag til søndag fra kl 10:00 til 20:00 + mandag i høysesong

 

Valdichiana Outlet Village

Valdichiana Outlet Village er en av de beste outletene i hele Toscana. Outleten ligger flott til mellom Arezzo og Siena, og her kan du legge inn et restaurantbesøk, en spatime eller en tur på bar innimellom shoppingen!

Du finner italienske og internasjonale merker her som Replay, Enrico Coveri, Benetton, Puma, Sisley og mange andre. I over 140 sjarmerende butikker kan du dra nytte av store rabatter som spenner fra 30% til 70% rabatt hele året.

http://www.valdichianaoutlet.it/index2.php?pagina=home&lang=eng

Adresse: Via Enzo Ferrari, 5, Farniole (en drøy time syd for Firenze)
Åpningstider: Mandag til fredag fra kl 10:00 til 20:00, lørdag og søndag fra 10:00 – 21:00

87818724_outlet 4

FABRIKKUTSALG

I tillegg til disse outletene finnes det også flere fabrikkutsalg. De er vegg i vegg med fabrikken, og ligger dermed gjerne litt mer øde til enn outletene. Her kan du gjøre gode kjøp på utgående kolleksjoner eller ”feilvarer”.

Her får du en oversikt over de mest kjente fabrikkutsalgene i Toscana.

Dolce & Gabbana

En drøy halvtime sydøst for Firenze ligger en av fabrikkene til de berømte italienske moteskaperne Dolce & Gabbana. Her kan du handle klær, undertøy og tilbehør.

Adresse: Santa Maria Maddalena Pian dell’Isola, Incisa i Val d’Arno (ca 30 min sydøst for Firenze).
Åpningstider: Mandag til søndag fra kl 10:00 til 19:30 – men bør ringe for å få bekreftet åpningstider på tlf. 055 833 1300

 

Fendi

Her selges Fendi produkter fra den utgående kolleksjon. Du får gode rabatter og betaler ca 50% av det det koster i vanlige butikker.

Adresse: Via 8 Europa, Leccio – Reggello (Firenze)
Åpningstider: Mandag til søndag kl 10:00 til 19:30

 

Prada

Prada er absolutt en av de mest kjente og besøkte fabrikkutsalgene i Toscana. Her kan du shoppe klær, sko og tilbehør fra Prada, og fra det rimeligere merket til Prada – Miu Miu. Det er begrensninger på hvor mange de slipper inn i løpet av dagen, så det kan lønne seg å komme tidlig.

Adresse: Levanella SS69, Montevarchi – (Arezzo).
Åpningstider: Mandag til fredag 10:30-19:30, lørdag 09:30-07:30, søndag og helligdager 10:30-18:30.

87818724_outlet 2