Romeo & Julies restaurantguide 1

restaurantbilde

Det er kanskje ikke et uforglemmelig måltid man får på Eataly på Aker Brygge. Men totalopplevelsen er god, og noen av smakene sender deg et godt stykke på vei mot Italia.

– Det er alltid en god start når det er hyggelig betjening som tar deg imot og sørger for å gi deg det beste bordet, konstaterer Romeo fornøyd. Han har fått bord med sjøutsikt og kveldssol og varme tepper på stolryggen.

Romeo har tatt med sin Julie ut på deres første middagsdate for å gi primaitalia.no-venner anmeldelser av ulike italienske spisesteder i hovedstaden og i utvalgte byer i Italia. Første sted ut er altså Eataly på Aker Brygge.

Innisde restaurant
Stedet ligger flott til på Bryggetorget helt ytterst mot Tjuvholmen, og med bare kanalen som nabogrense. Konseptet er altså italiensk med en stor og variert meny som består av mer enn bare pasta og pizza. De har bygget sine retter på gode, gamle italienske mattradisjoner, og bruker råvarer fra italienske produsenter. Lokalene er stilig innredet med en enkel og varm, men minimalistisk stil. Kjøkkenet i restauranten er åpent, med tanke på at gjestene skal se kokkene i aksjon, kjenne luktene og ha full oversikt over maten hele veien fra kjøkkenbenken til tallerkenen. Og de har morsomme italienske bilder og sitater på veggene som er med på å gi stedet personlighet.

Etter å ha studert menyen velger Romeo & Julie å dele forrett (selvsagt) .”Antipasto misto Eataly” består av fenikkelsalami, paramskinke og pescorino (italiensk ost laget av melk fra sau) med grønnsaker som artiskokker, oliven og soltørket cherrytomat til.

antipasti
– Disse cherrytomatene er knallgode, og foccachia brødet virker hjemmebakt, sa Romeo fornøyd og tok seg en slurk rødvin. – Og perfekt å dele da, konstaterte Julie og sender et slengkyss til Romeo. Det er typisk italiensk å servere mange italienske spesialiteter som forrett, og la alle rundt bordet dele, så dette er i god italiensk ånd. – Og litt spennende med den pescorini-osten som et litt eksotisk alternativ til den mer tradisjonelle parmesanen, synes Julie.

Oppsummert ble det en bra antipasti som satte i gang matlysten hos både Romeo & Julie – og som, ikke minst – bygget forventninger til hovedretten.

Til secondo piatto gikk Romeo for en ”garganelli pollo e pesto”, som består av pastarør og skinnstekt kylling vendt med spinat og pesto toppet med parmesan. Julie bestilte ”garganelli con fenocchiona e pomodoro” som er pastarør i kremet tomatsaus med fenikkelsalami, fenikkelfrø og litt chili og hvitløk. Begge gikk for et glass rødt med Bonacosta Valpolicella Classico.

bilde 1
– Her var det nok vinen som smakte meg best, konstaterte Julie raskt. Denne pastaretten smakte rett og slett litt lite. Og med tanke på at det på menyen inviteres til en ganske smaksrik opplevelse, er jeg skuffet over at det eneste jeg sitter igjen og smaker er litt chili. Jeg kjenner ikke noe til hverken salami, fenikkelen eller hvitkøk.

Romeo var mer fornøyd med sin hovedrett. Det var god på smak og det ga også plusspoeng at porsjonen var solid (Romeo er jo selvsagt en stor mann…). Men begge var skjønt enige om at kokken hadde latt pastaen koke vel lenge. Og det er synd når de i utgangspunktet stiller med pasta av god kvalitet fra leverandøren Surgital. Dette er Italias ledende leverandør på fersk pasta, og drevet av familien Bacchini som har drevet med pastaproduksjon i over fire generasjoner.

bilde
– Nei, her ble det mange minuspoeng på kokken som rett og slett ikke kunne koke pasta korrekt – nemlig al dente (Al dente betyr ”til tannen” og er et begrep som betegner konsistensen på pasta som er kokt til den er fast, men ikke hard), konkluderte Romeo.

Etter mye mat, fristet det med en lett dessert, og valget falt på en søt likør. – En limoncello blir jo aldri feil, sa Julie og smilte fornøyd da den italiensk sitronlikøren ble servert iskald.

Og etter at likøren var tømt og regningen betalt gikk  Romeo & Julie ut i Oslonatten mye mettere og et lite skritt nærmere Italia. Og skjønt enige om at hit kunne de gjerne gå igjen, men da kanskje bare for en pizzalunch.

Romeo & Julie, september 2013

Terningkast: 4

Pris
Antipasto misto Eataly 175, –
Garganelli pollo e pesto 169, –
Garganelli con fenocchiona e pomodoro 179, –
Bonacosta Valpolicella Classico 89, – pr glass  (430, – for en flaske)

Eataly
Bryggetorget 18, Oslo
eataly.no
T: 22 83 13 00