primaitalia.no besøker de italienske alper

Solen skinner, alpene er eventyrlige og snøen er pudder! Nå jakter vi på de beste overnattingsstedene for deg, og håper å få på plass noe for denne vinteren.

Vi starter turen i området Vialattea, der man blant annet finner de kjente skiområdene Sestriere og Sauze d’Oulx. I hele anleggene er det 400 kilometer med løyper og 56 heiser som henger sammen i et sinnrikt system. Takket være OL i Torino i 2006, holder skianleggene høy kvalitet!

2013-01-25 12.57.56Fra toppen av Sestriere, 2800 m.o.h

Det er en fantastisk følelse å stå 2800 m.o.h med panoramautsikt utover det mektige alpelandsskapet, før man setter utfor de brede og nypreppete bakkene. Det er også gode muligheter for offpistekjøring, og plenty med varierte bakker for alle ferdigheter. Dersom man ønsker å være litt mer ekstrem, kan man dessuten ta heliski (helikopter) til flere topper i området, og sammen med en guide få en helt unik nedkjøring!

Noe av det som er så fascinerende med alpeskiferie, er at man kan kjøre helt ned i byene der det finnes mange gode restauranter – et perfekt lunchstopp.  Vi endte opp i  Sauze d’Oulx, som er en fin by med trange gater, små butikker, hyggelig barer og gode restauranter. En fantastico antipasti, et godt kjøttstykke og et stort glass rødvin ble den perfekte lunchen for oss, før vi var klare for flere fantastiske naturopplevelser!

Sauze d’OulxSauze d’Oulx

Etter noen dager i Vialattea, tar vi turen til Bardonecchia – litt lenger vest i alpene. Dette slår oss som et mer familivennlig sted. Her er det litt roligere stemning og høy standard på restauranter og butikker. Bardonecchia er et litt mindre anlegg, men fortsatt med 100 kilometer med løyper, 23 heiser og bakker fra 1300 til 2700 m.o.h – så det er fortsatt mer enn nok!

BardonecchiaFlotte løyper i Bardonecchia

I stedet for å gå ut å spise på en av byens mange restauranter på kvelden, ble vi kjørt i snowcat opp til en av restaurantene som ligger i bakkene. Morsom kjøretur, nydelig mat og storslagen utsikt også på kvelden!

SnowcatSnowcat dinner i Bardonecchia

Alle stedene vi besøkte har skiutleie og skiskoler med dyktige instruktører. SAS og Norwegian har direkteflighter til Milano, Ryan Air flyr til Bergamo, eller så kan man fly med Lufthansa til Torino med en mellomlanding i Frankfurt.

Er du interessert i å reise til de italienske alper i løpet av vinteren, ta kontakt – så ordner vi et sted du kan bo!

primaitalia.no/Calle