Kruttsterk start på uka!

Vinterferien er over – men det er vår i lufta, fuglene kvitrer og sommerferien er enda litt nærmere! Og for å gjøre det enda bedre: Hvorfor ikke starte uka med en sterk, enkel og knallgod “PENNE ALL´ARRABBIATA”?

bilde 1

Til 4 personer:
2 spiseskjeer god olivenolje
2 store hvitløksfedd, tynt oppskjært
1-2 medium store tørkede chili
800 g tynt oppskåret tomater
400 g penne
Fersk basilikum

Varm oljen i en stekepanne og tilfør hvitløk og chili. Stek til hvitløken er gyllen. Ha i tomatene sammen med salt og bruk en tresleiv til å krøste tomatene, og la det småkoke i cirka 20-30 minutter til sausen er fyldig. I mellomtiden koker du pastaen i godt saltet vann til al dente (ifølge Eyvind Hellstrøm skal pastavannet ikke koke). Ha i fersk basilikum rett før servering!

bilde 2

Buon appetito!