Gino Valentes lasagne

Denne vegetarlasagnen har blitt en klassiker hjemme hos oss.
Den har blitt laget minst èn gang i måneden de siste ti årene. Og vi blir aldri lei.

IMG_3794

Har du enda ikke avslørt hemmeligheten med gulrot og stangselleri i tomatsaus, så har du mye å glede deg til. Det høres enkelt ut, men det blir ufattelig godt. Og denne tomatsausen kan du bruke som basis i mange italienske oppskrifter, så skriv deg den bak øret.

Hemmeligheten i den hvite sausen er å krydre med litt muskat. Når det kommer til osten, er den tradisjonelle norvegiaen byttet ut med parmesan og cottage cheese.

Og du tror kanskje du vil savne kjøttet? Nei, selv en kjøttelskende famile har aldri vært fristet til å putte i kjøtt. Det du derimot bør diske opp med, er en deilig salat. Men hold det enkelt. Vi pleier å holde oss til fargen grønt, og det funker alltid!

IMG_3798

Ingredienser

Tomatsaus
750 gram grovt hakkede tomater
1 liten løk
1 liten gulrot
1 selleristilk
1 ts sukker
 

Hvit saus
4 dl melk
1 ss smør
2 ss mel

400 g lasagneplater
1 beger cottage cheese
3-4 ss revet parmesan
Muskat
1 ss olivenolje
Salt og pepper


Fremgangsmåte

Tomatsaus
Ha tomatene i en kjele sammen med finhakket løk, gulrot, selleri og sukker. La blandingen småkoke i 20-30 minutter, til tomatene er sunket sammen til en purè. Smak til med salt og pepper

Hvit saus
Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk mens du rører kraftig. Krydre med salt og pepper og ha litt revet parmesan og muskat i den hvite sausen.

Bland cottage cheese sammen med 3-4 ss revet parmesanost og 1 ss olivenolje.

Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med lasagneplater. Hell på litt av begge sausene og fordel noen klatter med cottage cheese utover. Legg på et nytt lag.

Uten navn

Buon appetito!